Belgeleme ve Raporlama Yoluyla Türkiye’de Ayrımcılıkla Mücadele Projesi Haritalama Raporu Yayımlandı, 7 Temmuz 2009

Belgeleme ve Raporlama Yoluyla Türkiye’de Ayrımcılıkla Mücadele Projesi Haritalama Raporu Yayımlandı, 7 Temmuz 2009

İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Şubat 2009’dan bu yana yürütmekte olduğu “Belgeleme ve Raporlama Yoluyla Türkiye’de Ayrımcılıkla Mücadele” başlıklı proje kapsamında yürütülmüş olan haritalama çalışmasının raporu yayımlandı.

Haritalama çalışması, İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Uzman olarak çalışan Sevinç Eryılmaz Dilek ve Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ulaş Karan tarafından yürütüldü. Haritalama çalışmasının amacı özetle; ırk veya etnik köken, din veya inanç, engellilik ve cinsel yönelim temellerinde ayrımcılık ile mücadele eden veya bu konular üzerinde çalışan belli başlı STK’ların, sivil girişimlerin ve sendikaların haritasının çıkarılması idi. 

Haritalama Çalışmaıs Raporunu PDF formatında indirmek için lütfen tıklayınız

İstanbul Bilgi Üniversitesi, İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülmekte olan bu proje Avrupa Demokrasi ve İnsan Hakları Aracı-Türkiye Programı çerçevesinde finansal olarak desteklenmektedir. Projeye Global Dialogue ek finansman ile destek olmaktadır. Proje ile ilgili içerik hiçbir suretle Avrupa Birliği’nin veya Global Dialogue’nin görüşleri şeklinde yansıtılamaz.

İlgili Proje

Belgeleme ve Raporlama Yoluyla Türkiye’de Ayrımcılıkla Mücadele Projesi (Şubat 2009-Şubat 2011)