Kadına Yönelik Ayrımcılık ve Şiddetle Mücadelede Hukuk Semineri, Trabzon, 26-27 Nisan 2019

İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ile birlikte yürüttüğü Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde Trabzon Barosu Adli Yardım Bürosu’na kayıtlı kadın avukatlar için Kadına Yönelik Ayrımcılık ve Şiddetle Mücadelede Hukuk Semineri düzenlenecektir.

Seminer tarihi: 26-27 Nisan 2019

Seminer programı şiddete maruz kalan kadınlara verilen hukuki desteği güçlendirmek amacıyla bu konudaki ulusal ve uluslararası mevzuatı kapsamaktadır.

Seminere katılım için linkteki başvuru formunun 25 Mart 2019 Pazartesi günü, saat 17.00’ye kadar doldurulması gerekmektedir.

Seminer kontenjanı 25 katılımcı ile sınırlıdır. Seminere sadece başvurusunu belirtilen tarihe kadar yapmış ve başvurusu olumlu değerlendirilmiş avukatlar katılacaktır.

Seminerin konu başlıkları:

• Toplumsal cinsiyet eşitliği
  • Kadının insan hakları
  • Kadına yönelik şiddet
  • Kadınlara karşı ayrımcılık
  • Şiddet ve ayrımcılığa karşı hukuki araçlar
  • 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun
  • Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi (CEDAW)
  • CEDAW İhtiyari Protokol
  • CEDAW Komitesi’ne bireysel başvuru
  • Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi)
  • İstanbul Sözleşmesi Uzmanlar Grubu - GREVIO